Gömülü diş uyarısı: Ciddi sorunlara yol açabilir

Gömülü Dişlerin Tedavi Edilmemesi Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Taha Aktaş, gömülü dişlerin tedavi edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Aktaş, hastanenin yaptığı açıklamada gömülü dişlerin çene kemiğinde tamamen ya da kısmen kaldığını, genellikle azı dişlerinde, özellikle 20’lik dişlerde sıkça karşılaşılan bu durumun ağrı, şişlik ve iltihap gibi rahatsızlıklara neden olabileceğini ifade etti.

Gömülü dişlerin tedavi edilmemesi halinde diş kaybı, çene yapısında bozulma ve daha ciddi enfeksiyon riski oluşturabileceğini vurgulayan Aktaş, “Gömülü dişler, zamanla çevre dokularda hasara yol açarak daha karmaşık tedavi süreçlerini gerektirebilir.” uyarısında bulundu.

Aktaş, özellikle 20’lik dişlerin genellikle gömülü kaldığını vurgulayarak, bu durumun daha fazla ağrıya ve çeşitli enfeksiyonlara sebep olabileceğini söyledi. Aktaş, “Gömülü dişler genellikle panoramik röntgen gibi görüntüleme yöntemleriyle tespit ediliyor. Gömülü dişlerin erken dönemde fark edilmesi, ileride karşılaşılabilecek komplikasyonların önüne geçilmesini sağlar. Bu nedenle düzenli diş hekimi kontrolleri büyük önem taşır.” şeklinde konuştu.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?

Türk Dermatoloji Derneği 37 ilde ücretsiz deri taraması yapacak

Türk Dermatoloji Derneği (TDD), cilt kanserinin erken tespiti için 37 il ve 71 merkezde ücretsiz deri taraması yapacak.

Alzheimer teşhisinde yeni dönem: İlk kan testine onay verildi

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Alzheimer hastalığının teşhisini kolaylaştıracak ilk kan testine onay verdi. Bu gelişme, hastalığın erken teşhisi ve tedavi süreci açısından büyük bir umut kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.