İlkbaharda asla bu besinleri ağzınıza sürmeyin

İlkbahar aylarının gelmesiyle beraber gardıroplarda da değişimler başladı. Beslenme uzmanı Ro Huntriss da yeme alışkanlıklarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Ro, beslenme hedeflerine ulaşmak için mevsim ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Mevsim değişimlerinin yiyecek tercihlerini etkileyebileceğini aktaran Ro, sıcak aylarda genellikle salatalar, serin yemeklerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

BESİN ALIMINIZI ÇEŞİTLENDİRİN 

Uzman isim ,bahar aylarına girilirken besin alımınızı çeşitlendirebilmek içinse taze, mevsimlik ürünleri beslenmenize dahil etmenin önemli olduğunu açıkladı. Diyetisyen Ro Huntriss, diyetinize mevsiminde ürünler eklemenin besin alımınızı çeşitlendirmenize yardımcı olabileceğini söyledi.

İLKBAHARDA YEŞİLLİK TÜKETİN

İlkbaharda yapraklı yeşillikler, kuşkonmaz, çilek, turp gibi taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini  ifade etti. Yemek yapmayı sevenler içinse, muz, havuç, ananas, kara lahana ve mantar gibi besinlerin kullanılmasının sağlık açısından faydalı olabileceğini söyledi. Ro, ayrıca sıvı tüketimi alışkanlığının da değiştirilmesi gerektiğini hatırlattı.

SU TÜKETMEYE DİKKAT EDİN

Sıcaklıkların artması nedeniyle vücut terleme yoluyla daha fazla su kaybı yaşanıyor. Bu da sıvı ihtiyacının artmasına neden oluyor. Ro, daha fazla su içmenin enerji seviyesinin korunmasına yaradığını ve sindirimi desteklediğini söyledi. Ro bu nedenle su alımını buna göre ayarlanması gerektiğini vurguladı. 

İLKHABARDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Aşırı işlenmiş gıdalar, fazla tuzlu yiyecekler, aşırı kafein, yağlı yemekler ve mevsimi olmayan sebze ve meyveler. Bu besinlerin tüketilmesi enfeksiyon gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?

Türk Dermatoloji Derneği 37 ilde ücretsiz deri taraması yapacak

Türk Dermatoloji Derneği (TDD), cilt kanserinin erken tespiti için 37 il ve 71 merkezde ücretsiz deri taraması yapacak.