Prof. Ayşe Buğra: Herkes susuyor, sadece TÜSİAD değil, sanat kültür kuruluşları da

Prof. Dr. Ayşe Buğra, Eşi Osman Kavala Hakkında Konuştu

Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan Osman Kavala ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde devam eden davaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ayşe Buğra, T24 yazarı Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtladı. “Bu sene karar çıkar heralde. Yaz gelmeden karar çıkacağını umuyoruz” diyen Prof. Dr. Buğra, verdiği yanıtlarla dikkat çekti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye Arasındaki İlişki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin daha önceki iki başvuruda ‘ihlal’ kararı verdiğini ancak Türkiye’nin bu kararları uygulamadığını, uygulamamayı tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Buğra, kurumun saygınlığının sarsıldığını vurguladı. AİHM’in ve Avrupa Konseyi’nin politik kaygılarla kararlarını ertelediğini ifade eden Prof. Dr. Buğra, uluslararası ilişkilerin etkisi altında kalındığını söyledi.

Ayşe Barım ve TÜSİAD Hakkında Görüşler

Gezi eylemleriyle ilgili yeni bir dosyanın açıldığını belirten Prof. Dr. Buğra, oyuncu menajeri Ayşe Barım’ı tanımadığını ve Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) konusunda korku hissedildiğini ifade etti. TÜSİAD’ın toplumsal ve siyasi gelişmelere etki etme motivasyonunu hatırlatan Prof. Dr. Buğra, kurumun bu konuda biat ettiğini belirtti.

TÜSİAD’ın Kararı

“Korktu.” şeklindeki kısa ve net yanıtıyla dikkat çeken Prof. Dr. Buğra, TÜSİAD’ın cesur davranamayacağını ve genellikle sessiz kaldığını ifade etti. Toplumsal ve siyasi konularda suskunluğunun altını çizen Prof. Dr. Buğra, Montaigne’nin bir sözüyle durumu özetledi: “Bazı dönemlerde insanın söylediği her şey ya yalan ya da söylemeye değmez oluyor.”

Related Posts

Von der Leyen parlamento oturumunda kendisini savunacak: Güvensizlik önergesine onlarca vekil destek verdi

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e karşı verilen güvensizlik önergesi görüşülecek, von der Leyen de 10 Temmuz’da yapılacak oylama öncesinde oturuma katılarak iddialara yanıt verecek. AP’nin Rumen milletvekili Gheorghe Piperea tarafından verilen önergeyi halihazırda 79 vekilin desteklediği biliniyor.

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Brezilya, 17. BRICS Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

Geçen yıl Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nin 17.’si bugün Brezilya’da başlıyor. Putin ve Şi’nin video konferans yöntemiyle katılacağı zirvede Rusya’yı Dışişleri Bakanı Lavrov temsil edecek. Türk Dışişleri Bakanı Fidan da iki gün boyunca BRICS Zirvesi etkinliklerinde yer alacak.

AKP’li Elazığ Belediyesi’ne bir yıldır dokunulmadı

CHP’li başkanları tutuklatan etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Bilginay Temizlik Şirketinin AKP’li Elazığ Belediyesi’nden aldığı 540 milyonluk tartışmalı ihaleye dair dönemin Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın’ın suç duyurusunun üzerinden bir yıl geçti, ancak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı hâlâ karar vermedi.

Kumpas davalarının kopyası yaşanıyor

Ergenekon kumpasının fitili Tuncay Güney’in ifadeleriyle ateşlendi. Onlarca kişi sahte suçlamalarla hapis yattı. 18 yıl sonra savcılığın ‘suç örgütü lideri’ dediği Aziz İhsan Aktaş sahneye çıktı. O konuştu, gözaltı operasyonları yapıldı.

CHP’de MYK toplandı

CHP’de Adana, Adıyaman ve Antalya belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.